Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Kymmenen paria sanoo ”tahdon” Hääyössä Joensuun kirkossa la 21.8. 

Sinisenvioletilla pohjalla kaksi valkoista sormusta ja sana Hääyö

Joensuun, Pielisensuun ja Rantakylän seurakuntien järjestämä Hääyö-tapahtuma lauantaina 21.8.2021 on saanut suuren suosion. Vihittäväksi on ilmoittautunut kahdeksan paria ja avioliiton siunaamiseen kaksi pariskuntaa. Tilaisuudet järjestetään klo 16-21 Joensuun ev.lut. kirkossa. 

Hääyö-tapahtumassa naimisiin pääsee vähällä vaivalla tilaisuudessa, jossa vihitään useampia pareja saman illan aikana. Mukaan vihkimiseen tarvitaan vain vihittävä pari, sormukset, avioliiton esteettömyystodistus ja molempien henkilöllisyystodistukset 

Hääyön suosio on yllättänyt positiivisesti tapahtuman järjestäjät.
-  Olen iloinen, että pystymme vastaamaan selkeään tarpeeseen. Kyselin omilta pareiltani, miksi he tarttuivat tilaisuuteen, ja vastaukset olivat monenlaisia. Joku oli odottanut tällaista tapahtumaa, kun oli sukulainen vihitty samoin, osa tarttui vähän ex tempore tilanteeseen, kun sen huomasi, kertoo toinen pareja vihkivistä papeista, Hanna Pajarinen Rantakylän seurakunnasta. 

Pajarisen mukaan osa pareista on ollut yhdessä vasta pari vuotta, toiset kaksikymmentä.
- Moni sanoi, että tilaisuuden helppous ja samalla kuitenkin juhlallisuus tuntui kutsuvalta. Itse odotan jännityksellä lauantaita. On hienoa, että ihmiset saavat vihkimisen ilman suurta häslinkiä, vain läheisimpien läsnä ollessa. Siunauksen pyytäminen parisuhteelle on upea juttu! 

Fri Aug 20 09:38:46 EEST 2021